Alleen een schriftelijk koopcontract is nu nog rechtsgeldig.
Bedenktijd Voorlopig KoopcontractNadat u beide aktes heeft ondertekend, bent u officieel eigenaar van uw nieuwe huis. Lees meer over de verschillende stappen in het koopproces. Beter zou het zijn als er geadverteerd wordt met bijvoorbeeld de opmerking "met gebruik van tuin". De voorwaarden bepalen grotendeels de flexibiliteit van de hypotheek. Zo kan er nooit verwarring ontstaan over de hoogte van het bod en de voorwaarden.

Ook eisen en verplichtingen waaraan u moet voldoen. Voor het vergelijken van de offertes is het van belang of en hoe er rekening is gehouden met deze teruggave. De taxatieprijs van een woonboot wordt door een aantal zaken bepaald. Ook een taxatierapport is nodig voor de bankgarantie. Dat u de financiering rond krijgt op basis van de koopsom, kosten en gepland meerwerk tegen gangbare voorwaarden. De waarde bij vrije verkoop is het geschatte bedrag wat door een koper betaald zal worden indien er voldoende tijd is voor het verkopen van de woonboot.

De bankgarantie wordt gesteld door een geaccepteerde hypotheekofferte. Als u voor variabele rente kiest heeft u nu lage maandlasten omdat de rente laag staat. Stel passend is voor u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie NHG. Zo kunnen beide partijen elkaar nooit verwijten dat de woning onverkoopbaar was omdat de vraagprijs te hoog was. HypothekenEen Rabobank hypotheek past zich aan aan de veranderingen in je leven. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen de situatie van de woonboot met recht op ligplaats en de losse woonboot. Stel bij verkoop van uw woning de vraagprijs altijd vast in overleg met de makelaar. Op dat moment vindt de overdracht van eigendom plaats. Gebruikelijk is dat de kopende partij de notaris kiest.

Binnen die bandbreedte kunt u met de notarissen onderhandelen. Als koper moet u de hypotheekakte en de transportakte ondertekenen. Beantwoord hier een aantal vragen en bepaal welke hypotheek het beste bij u past. Vervolgens denkt men nog wel ergens een ligplaats te kunnen bemachtigen ". Een aantal verzekeraars biedt u ook garantie tegen onderverzekering. Betaalde hypotheekrente in verband met uw eigen woning uw hoofdverblijf is fiscaal aftrekbaar.

Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief