Belasting in Nederland kan toch best wel ingewikkeld zijn.
Aftrekposten BelastingDe jaarlijkse belastingaangifte staat weer voor de deur. Meestal moet u de uitgaven kunnen aantonen met bonnen, rekeningen, bankafschriften en dergelijke. Tenslotte heeft u als ondernemer te maken met uw gemeente en is het mogelijk dat u aan de gemeente belasting betaalt, bijvoorbeeld over zaken die te maken hebben met uw bedrijfspand. Leest u hier verder voor informatie en een voorbeeld lijst om geen ziektekosten te vergeten. Er is natuurlijk wel een drempel, waarboven je kosten pas terugkrijgt.

Veel hulpmiddelen worden vergoed of verstrekt door de zorgverzekeraar of door de gemeente. Een gewone wandelstok is dus geen hulpmiddel, een loopkruk wel. Is de vergoeding niet volledig of moet u eigen bijdrage betalen, dan kunt u die wel aftrekken. Je mag ook de premie voor je ziektekosten aftrekken. In dat geval betaalt u voor die zorg een eigen bijdrage. Het gaat om de medische kosten en de paramedische kosten die u zelf draagt. Alles over businessplannen, financiering en wat er bij het starten nog meer komt kijken. Blijven uw buitengewone uitgaven onder de drempel, dan kunt u dus niets aftrekken. Let trouwens ook op de vervoerskosten naar artsen, ziekenhuizen ed.

Maar u kunt ook een onafhankelijke arts niet uw huisarts om een verklaring vragen. Buitengewone uitgaven wegens ziektehandicap of ziekte kunt u aftrekken als zogenoemde persoonsgebonden aftrek. Het gaat hierbij alleen om de extra vervoerskosten die u maakt vanwege uw handicap of ziekte. Uw huis verkocht? Bereken hier wat het cashen van de overwaarde u gaat kosten. De kosten van je bedrijf vormen een veel uitgebreider gebied.

In box 3 valt het inkomen uit vermogen, zoals spaargeld en beleggingen. Alle namen van degenen die vandaag een lintje hebben gekregen. Het gaat uitsluitend om diŽten op medisch voorschrift. De meewerkaftrek is een bepaald bedrag dat u van uw winst kunt aftrekken als uw partner onbetaald meewerkt in uw onderneming. Tijd om te kopen? Of stort de markt in? Makelaars voorspellen een hausse als in de jaren negentig. Tenminste, zolang u aan de overige voorwaarden voldoet.

Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief