Bij deze hypotheekvormen lost u maandelijks of jaarlijks een bedrag af op uw hypotheek.
HypotheekvormenMaar dan blijkt dat er zeer veel verschillende hypotheekvormen en soorten zijn. Deze levenhypotheken hebben hun bestaansrecht in feite verloren met de opkomst van de spaarhypotheek . Bij deze hypotheekvormen lost u maandelijks of jaarlijks een bedrag af op uw hypotheek. In een afgeleide vorm vindt geen maandelijkse stortingen plaats, maar wordt bij het afsluiten van de hypotheek een groter bedrag ineens gestort. Tegenwoordig is er een groot aantal hypotheeksoorten hypotheekvormen beschikbaar.

De krediethypotheek is afgeleid van de aflossingsvrije hypotheek en is een alternatief voor consumptief lenen. De polis kan meestal na aflossing van de hypotheek ongewijzigd worden voortgezet. Varend monument-lening De laagrentende lening voor de restauratie van uw varend monument. Continu-hypotheek De aflossingsvrije lening voor aankoop Ťn restauratie van uw monument. Hiermee wordt gespaard of belegd om aan het einde van de looptijd een deel van de hypotheek af te kunnen lossen. Door deze zekerheid is de geldgever bereid een lagere variabele rente te hanteren dan bij een doorlopend krediet. Bij een aflossingsvrije hypotheek betaalt u slechts rente over het geleende bedrag. De fiscus stelt wel als voorwaarde, dat tijdens de looptijd van de levenhypotheek in enig verzekeringsjaar nooit meer dan tien maal zoveel premie betaald wordt, als in het jaar, waarin de minste premie wordt betaald. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij incourante onderpanden.

Gedurende de looptijd lost u niet af waardoor u profiteert van maximaal fiscaal voordeel. Een krediethypotheek is de meest flexibele hypotheekvorm die er bestaat. Een ander voordeel is dat u bij tussentijdse beŽindiging het volledige kapitaal krijgt uitgekeerd dat met het spaardeel is opgebouwd. Aan het einde van de looptijd is uw hypotheek helemaal afgelost. De spaarhypotheek is afgeleid van de levenhypotheek. Heeft u een huis gekocht en wilt u weten welke hypotheekvorm bij u past, gebruik dan onze online hypotheekadvies modules. Door de geldverstrekker wordt de lineaire hypotheek nog wel eens vereist vanwege de snelle aflossing in de beginfase. Het kopen van een eigen huis is voor starters en doorstromers niet altijd makkelijk.

Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief