Bij het aankooptraject van een huis is een notaris betrokken.
Checklist Huis KopenInformeren naar mogelijkheden belastingaftrek verhuiskosten. Niet alle kosten zijn namelijk van toepassing op beide soorten huizen. De onderhandelingen verlopen soepel verlopen en het huis wordt verkocht. Zonder een notaris kan het eigendom van een woning niet worden overgedragen. Alles wat u niet meer wilt meenemen naar het nieuwe huis opruimen of evt.

Als u een eigen huis bezit, dan krijgt u te maken met verschillende kosten. Afspraak maken voor reiniging tapijten meteen in nieuwe woning laten bezorgen. Eventuele verhuisschade melden aan uw Erkende Verhuizer zie Verhuisvoorwaarden art. De koper heeft het gevoel dat hij een goede prijs heeft bedongen, en ook de verkoper is tevreden. Om de bouwkundige staat van een huis te weten te komen alvorens tot aankoop over te gaan is een aankoopkeuring voor de meeste mensen geen overbodige luxe. Zelf eens gaan rondkijken in de buurt waar u gaat wonen. Opvang kleine kinderen op de verhuisdag regelen met familie en vrienden. Informeren naar mogelijke vergoeding verhuiskosten. Na ontvangst van de koopovereenkomst heeft u als koper drie dagen bedenktijd.

Bij het aankooptraject van een huis is een notaris betrokken. Afspraak maken met gasfitter voor losmaken gasapparaten in oude woning. Afspraak maken over laten branden verwarming oude huis. Automatische overschrijvingen wijzigen of stopzetten. Maten nieuwe huis opnemen zie ook onder "Wat u van uw nieuwe huis moet weten". Afspraak maken voor plaatsen TV-antenne op nieuwe woning. Met bewoners nieuwe huis afspraken maken over al of niet overnemen van vloerbedekking, gordijnen, antennes e. Lijst maken van te verzenden adreswijzigingen zie ook onder "Wie moeten allemaal weten waarheen u verhuist?". Spaarzegels plaatselijk winkeliers inwisselen of cadeau doen aan buren of kennissen.

Afspraak maken over laten branden of aansteken verwarming in nieuwe huis. Ziekenfonds inlichten alleen bij verhuizing naar een plaats buiten het werkgebied van uw ziekenfonds, anders is een adreswijziging voldoende. Gelieve terug te keren en een nieuwe selectie te maken. Vraag de vrijblijvende offerte aan en informeer uzelf optimaal. Onderhandelen is voor veel mensen de lastigste fase.

Alvast beginnen met adreswijzigingen te adresseren. Belangrijke papieren, die u niet direct nodig hebt, in een bankkluisje opbergen. Toch vinden veel mensen de kosten voor een aankoopkeuring zonde van het geld. Uitbesteden aan de makelaar dus? Dat kan, maar als je enkele vuistregels van het onderhandelen volgt, kun je het wellicht zelf ook opknappen. Zijn koper en verkoper dan van elkaar verlost? Soms wel, maar niet altijd.

Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief