De overwaarde kunt u gebruiken om uw nieuwe huis te financieren.
OverwaardeJe kunt de overwaarde ook gebruiken zonder je huis te verkopen. Doet u dat niet en sluit u een hogere lening af, dan valt een deel van de schuld in box 3 en mag u de rente niet aftrekken. De hoogte van de overwaarde volgt uit een taxatie of uit de WOZ-waarde. Uw persoonlijke aanbodVergelijk alle banken en vraag de beste offerte meteen aan. Eigenlijk wordt u dus verplicht om de overwaarde gedeeltelijk in uw nieuwe huis te steken. Postbank toetst uw kredietwaardigheid onder andere bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel.

Overwaarde noemt men het verschil tussen de marktwaarde van een onroerend goed en de waarde van de hypotheek waarmee het is belast. Het opvragen van hypotheekrentes en hypotheekofferte zijn vrijblijvende diensten. De overwaarde kunt u gebruiken om uw nieuwe huis te financieren. Test uw kennis! Zeven vragen over het nieuws van de afgelopen dagen. Met de overwaarde kun je namelijk een nieuwe hypotheek afsluiten of de hypotheek verhogen die je al hebt. Als zekerheid geldt een hypotheek op uw panden, ter grootte van het krediet. Uw huis verkocht? Bereken hier wat het cashen van de overwaarde u gaat kosten. Je kunt je huis verkopen en met de overwaarde een gedeelte van een nieuw huis betalen. Wie overweegt een nieuwe hypotheek af te sluiten, moet zichzelf eerst de volgende drie vragen stellen.

Senioren kunnen de overwaarde van hun huis opnemen. Je kunt dan meer geld lenen dan je eigenlijk mag lenen met je salaris. Je kan ook het advies krijgen om de overwaarde helemaal of gedeeltelijk te beleggen. Aanvraag ophalenGa verder met een eerder door u opgeslagen aanvraag. Met overwaarde op uw huis kunt u uw lening verhogen. Altijd en overal zakelijk bankieren met Mijn Postbank. Als je je huis verkoopt, kun je de hypotheek helemaal aflossen. Als zekerheid geldt een hypothecaire inschrijving op het object.

De Postbank toetst uw kredietwaardigheid onder andere bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Hoeveel kan ik besparen?Bereken hoeveel u kunt besparen op uw hypotheeklasten. Het geld dat je daarmee leent, kun je gebruiken voor een verbouwing van je huis. Maak nu een afspraak bij een vestiging om een Flexibel Hypotheek Krediet af te sluiten of te verhogen. Reageer snel, des te langer profiteert u van het rentevoordeel. HypothekenEen Rabobank hypotheek past zich aan aan de veranderingen in je leven. Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?Bereken uw maximale hypotheek bij verschillende banken.

Al uw kapitaal zit echter in uw woning, waardoor u er niet vrij over kan beschikken. Neem een aflossingsvrije lening, met het geld kunt u leuke dingen doen. Neem naar de afspraak een geldig legitimatiebewijs, WOZ-verklaring of taxatierapport, hypotheekakte en een recente salarisstrook mee. Tijd om te kopen? Of stort de markt in? Makelaars voorspellen een hausse als in de jaren negentig. Verkopen en toch in uw eigen huis blijven wonen? Dat kan. Hypotheek Land heeft zeer veel erkende hypotheekadviseurs in dienst. Misschien is de waarde van je huis meer dan je hypotheek. Dat lijkt aantrekkelijk, maar let op! Drie kwesties zijn van belang. Doet u dat niet, dan moet u waarschijnlijk meer lenen voor uw nieuwe woning.

Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief