De prent van het vermeende kasteel is niet correct.
Woning Te Koop RotterdamGroningen, Beijumerweg 1032Varend woonschip met vaste overdraagbare ligplaats. De naam van de Werve loopt als een rode draad door de gehele voorgeschiedenis van de Ruychrock-stam. Ik heb getracht er een bod op te doen, maar ze lachte me uit. Van hem stamt ook het geslacht Bokel van de Werve af. In 1590 werd het land rondom het verwoeste Hof van Weena opgekocht door het stadsbestuur. Nijelamer, Stadburen 33Landelijk gelegen, onder de rook van Wolvega, woonboerderij ca. De prent van het vermeende kasteel is niet correct. Roosendaal, Boulevard 33Zeer goed onderhouden karakteristiek halfvrijstaand woonhuis in centrum.

Rotte gelopen en vond daar inderdaad een afsplitsing. Het Hof van Weena werd in 1426 verwoest op bevel van Jacoba van Beieren. De eerste die zich tooide met de familienaam Ruychrock was een van de kinderen van Willem de Buyser. De balken in de familiewapens waren horizontaal geplaatst. Het slot Weena bestond uit een vierkante toren, zoals het reuzehuis te Hillegersberg, Holy en het eerste kasteel van Mathenesse te Schiedam.

Aan het familiewapen is te zien dat er een relatie er is tussen de familie Ruychrok van de Werve en de heren van Weena. Jan Ruychrock van de Werve, die geboren is rond 1400, kwam al op jeugdige leeftijd in dienst van Frank van Borssele, die rentmeester was van grote delen van Zeeland. Deze stamde af van de geslachten van de Werve en Weena en daardoor van de burggraven van Leiden.

Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief