De renteontwikkeling heeft dus een directe invloed op uw maandlasten.
Variabele RenteHet opvragen van hypotheekrentes en hypotheekofferte zijn vrijblijvende diensten. Beveks zijn heel flexibel, en kunnen uiteenlopende beleggingen bevatten. Dit lijkt nu het geval te zijn zie de rentegrafieken. Een woning huren of kopen? Een vraag die bijna iedere Nederlander zichzelf wel eens stelt. Bij voorbeeld in de formule 10-5-5 ligt de rente de eerste 10 jaar vast en wordt zij daarna twee keer om de 5 jaar aangepast.

Variable rente is gevaarlijk en ze maken zich daarmee kwetsbaar voor een rentestijging, aldus de Centrale Bank. In tabel 2 voor een Doorlopend Krediet met vaste aflossing. Uit de grafieken kunt u afleiden, dat de geldmarkt begin jaren '90 bijvoorbeeld nog 7 procent hoger was ! Kiest u voor een dergelijke rente, dan moet u dus wel de nodige ruimte in uw budget hebben. Uw project valt niet binnen het klassieke plaatje en u hebt het gevoel dat de financiering buiten het aanbod van de banken valt? Geen nood, misschien is uw situatie toch niet zo uitzonderlijk. Een enkele bank koppelt de rente ook wel aan de kapitaalmarkt de markt voor lang geld. Een aandeel is een eigendomsbewijs van een deel van een vennootschap. Dat betekent dat deze rentevormen slechts een klein stukje van de zekerheid bieden, die een vaste rente biedt. Het belangrijkste voordeel van een vaste rente is dat u een stuk zekerheid koopt.

Een startrente is interessant als de rente laag is, maar volgens de verwachtingen nog verder zal dalen. Het 10-jaarstarief dat dan zal gelden, wordt bij het aangaan van de financiering reeds afgesproken. Deze rentes hebben als gemeenschappelijk kenmerk dat gedurende een bepaalde periode, varierend van 5 jaar tot de gehele looptijd, de rente slechts stijgt of daalt als de rente verder dan een bepaalde bandbreedte daalt of stijgt. Hierin komen alle kosten van het krediet tot uitdrukking. Die laatste mogelijkheid is natuurlijk erg onhandig, omdat dat ertoe kan leiden dat de rente op een moment dat de rente hoog is, voor een lange periode vast komt te staan. Een beleggingsformule in beveks, die bijzondere fiscale voordelen voor vennootschappen biedt. In de praktijk betekent dit dat de rente met een bepaalde opslag gekoppeld is aan de geldmarkt de markt voor kort geld.

Wilt u hiervan profiteren, dan kunt u voor deze rentevariant kiezen. HypothekenEen Rabobank hypotheek past zich aan aan de veranderingen in je leven. Dit tarief hoort bij de door u gekozen rentevastperiode. Je kunt de waarde als extra bestedingsruimte gebruiken door de overwaarde van je woning te cashen. In tabel 1 vindt u de tarieven en rekenvoorbeelden voor een Doorlopend Krediet met variabele aflossing. Bij MoneYou regelt u zelf rechtstreeks uw hypotheek. Bij een startrente loopt u natuurlijk het risico, dat de rente omhoog gaat en u niet meer kunt vastzetten tegen het tarief dat u bij aanvang voor die rentevastperiode had kunnen krijgen. Bedenk dat de uiteindelijke rente waarschijnlijk een stuk hoger zal zijn dan de startrente.

Mocht de rente sterk stijgen, dan kunt u kosteloos overstappen naar een door u gekozen rentevastperiode. Hypotheek Land heeft zeer veel erkende hypotheekadviseurs in dienst. De effectieve rente op jaarbasis is een prijsaanduiding voor het krediet. Een bevek is een gemeenschappelijk beleggingsfonds dat een portefeuille aan roerende waarden beheert. In een periode dat de rente historisch laag is en de verwachting is dat de rente zal stijgen, kan het echter voordelig zijn om de rente vast te zetten. De risico’s zijn doorgaans groter dan bij obligaties; het rendement gewoonlijk ook.

Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief