De term voorlopig koopcontract wordt sinds jaar en dag gebruikt, maar is misleidend.
Bedenktijd Voorlopig KoopcontractZijn de gegevens in de offerte ook werkelijk de gegevens die u heeft opgegeven? De vijf uitgangspunten van uw hypotheek moeten juist zijn vermeld, net als bijvoorbeeld uw leeftijd en uw inkomen. Vermeld in ieder geval datgene wat uw woning zo bijzonder maakt, bijvoorbeeld die perfecte staat van onderhoud, dat prachtige dakterras of het fijne winkelcentrum op loopafstand. Garantie aan, hiermee krijgt u het laagste tarief mogelijk. Als u meer zekerheid wilt kunt u kiezen voor een andere rentesoort. Voordat u gaat bieden is het handig om te weten wat uw financiėle mogelijkheden zijn. Welke hypotheekvorm het beste bij u past hangt van uw persoonlijke situatie af. Deze overeenkomst moet door beide partijen worden ondertekend om de koop te bezegelen. Het is verstandig een bod altijd schriftelijk te bevestigen.

Graag verwijzen wij u dan door naar het volgende uitstekende artikel, dat onlangs verschenen is in de Consumentengids, dat we hier opgenomen hebben. Het is dus aan te bevelen om uitsluitend schriftelijk te bieden. Dat u eventueel in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie NHG. Een huis kopen is een van de grootste beslissingen in uw leven. Zodat u met een zeker gevoel de huizenmarkt op gaat. Over het tarief van een makelaar is te onderhandelen. Voor alle fasen in de onderhandelingen geldt dat ze het best op schrift kunnen worden gesteld en door beide partijen ondertekend.

Als u te weinig verstand van zaken heeft, kunt u een bouwkundige meenemen. De overheid heeft toen een marge aangegeven boven en onder het oude tarief. Een veel voorkomende erfdienstbaarheid is het recht van overpad. Dit is in bijna alle gevallen niet juist! Het gebruik van de tuin door de woonbootbewoners wordt vaak gedoogd. In het geval van een bankgarantie krijgt u een schuld aan de geldverstrekker die u dient te voldoen. De notaris zorgt ervoor dat het huis wettelijk op uw naam komt te staan. Indien u een bedrag moet bijbetalen moet u dat voor passeren voldaan hebben.

Kosten voor de aanvraag van een Nationale Hypotheek Garantie NHG. De woonboot wordt geleverd bij ondertekening van de leveringsakte. Een taxatierapport kan gemaakt worden door een expert. Ook kunt u eigen geld gebruiken om de hypotheek te verlagen. Zo voorkomt u dat de geldigheidsduur van de ene offerte verloopt, voordat u de laatste offerte ontvangt. Na ondertekening bent u officieel eigenaar van het huis.

Er kunnen scheurtjes of andere zwakke plekken zijn zoals grindnesten. Hiervoor stuurt hij u een nota van afrekening waarop de gehele aankoop en hypotheek zijn gespecificeerd. Op dat laatste moment verwisselt de woning pas van eigenaar. Bij de verkoop kan sprake zijn van verborgen gebreken. De tarieven van de makelaar zijn een richtlijn, dus ga niet zonder meer akkoord met een door de makelaar genoemde prijs voor zijn dienstverlening. Indien gewenst onder voorbehoud van een bouwtechnische keuring met een maximaal onderhoudsbedrag. Van de huizen zijn de prijzen explosief gestegen gedurende een aantal jaren.

Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief