De verkoop van Microsofts gameconsole Xbox 360 krijgt rake klappen.
VerkoopRespecteer de mening van een klant wanneer deze niet van je wil kopen. Iemand die visueel is ingesteld vindt schoonheid belangrijk. Bij zo iemand praat mijn neef het eerst over de kleur van de auto en de leuke snufjes. Mijn neef is veel in beweging tijdens zijn verhaal, dat houdt het gesprek ook levendig. De supporters die zich hebben misdragen krijgen een stadionverbod. Nederlanders besteden steeds meer geld en aandacht aan de inrichting van hun tuin. Iemand die kinesthetisch is ingesteld, is een gevoelsmens.

Ook wat hij precies zegt is vaak nog niet het belangrijkste. Het begint eigenlijk altijd met het verkopen van jezelf. Waar zag je dat aan? Waarschijnlijk zag je dat aan zijn houding, aan zijn gezicht en aan zijn gebaren. Geef de klant voldoende aandacht, maar dring je niet op. Soms komen mensen alleen, maar vaker komen klanten samen naar een auto kijken, bijvoorbeeld een man met zijn vrouw, een vrouw met haar collega of een vader met zijn zoon. Hij ziet als het ware de autoradio voor zich en telt misschien in zijn gedachtegeest hoeveel knopjes er op zitten. Niet eerder was een slotfase in het betaald voetbal zo spannend.

Snelle, vrijblijvende, goed doordachte offertes en adviezen. Zo iemand is veel rationeler ingesteld en wil antwoord op praktische vragen. Burgemeester Wim Deetman van Den Haag heeft woensdag een gesprek gehad met het bestuur van ADO. De Nederlandse tuincentra hebben vorig jaar hun marktaandeel vergroot. Luister naar de wensen van de klant, luister naar zijn ervaringen met auto's en laat ook merken dat je luistert. Daarbij werd afgesproken dat "ingrijpende maatregelen moeten worden getroffen". Dat maakten de club en de gemeente Den Haag woensdag bekend. Replica shirt van Johan Cruyff waar hij in 1974 de WK-finale mee speelde. Zo kan hij makkelijker op hen afstemmen en beter beantwoorden aan hun vraag.

Op een markt worden producten verkocht en meteen betaald. In een vervolggesprek tussen de gemeente en de club worden die maatregelen vastgesteld. Sony heeft daarom besloten alleen de duurdere spelcomputer nog te verkopen. Voor de goedkope PS3 is in Noord-Amerika nauwelijks belangstelling. Shell kreeg veel tegenwerking van de Russische overheid bij de uitvoering van Sakhalin II. Om zijn aandacht duidelijk te maken, houdt mijn neef zijn hoofd soms een beetje schuin als hij luistert en knikt hij instemmend. Iemand die auditief is ingesteld zit daar niet op te wachten.

Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief