De voorwaarden bepalen grotendeels de flexibiliteit van de hypotheek.
Voorwaarden Voorlopig KoopcontractDe belangrijkste aspecten van een koopcontract worden hier in de vorm van een checklist vermeld. Wie zelf verkoopt bespaart vele duizenden euros courtage. Als het huis is verkocht in maart, ga ik ervan uit dat de ontbindende voorwaarden voor de financiering inmiddels verlopen zijn. Als u voor variabele rente kiest heeft u nu lage maandlasten omdat de rente laag staat. Dat u de financiering rond krijgt op basis van de koopsom, kosten en gepland meerwerk tegen gangbare voorwaarden. Het is verstandig een bod altijd schriftelijk te bevestigen. De voorwaarden bepalen grotendeels de flexibiliteit van de hypotheek. Mocht u uiteindelijk niet afnemen en u kunt geen beroep doen op de ontbindende voorwaarden, dan kan een verkoper de bankgarantie of waarborgsom opeisen.

Zo kan er nooit verwarring ontstaan over de hoogte van het bod en de voorwaarden. Lees meer over het bepalen van de hoogte van de hypotheek. De akte is gebaseerd op de afspraken die in het koopcontract zijn gemaakt. Ook kunt u eigen geld gebruiken om de hypotheek te verlagen. Door het beschikbaar stellen van een extra lening onder zeer gunstige voorwaarden verlaagt de gemeente hun woonlasten bij de eerste koop van een eigen woning. Het verzekerde bedrag moet overeenstemmen met de herbouwwaarde van het woonhuis. Natuurlijk zijn er allerlei voorwaarden verbonden aan de regeling. Voordeel is dat u zo gezamenlijk onafhankelijke juridische expertise heeft van de notaris, bij de soms lastige clausules van het koopcontract, wat beide partijen extra rust en vertrouwen geeft.

Indien gewenst onder voorbehoud van een bouwtechnische keuring met een maximaal onderhoudsbedrag. Van een kale kip kan je niet plukken, dat is toch echt de rekening van de koper. Als u de offerte accepteert moet u een aantal documenten inleveren. De notaris zorgt ook voor de financiŽle afwikkeling. Sinds enige jaren is het mogelijk om over notaristarieven te onderhandelen. Voor het vergelijken van de offertes is het van belang of en hoe er rekening is gehouden met deze teruggave. Als u een bestaand huis koopt, kan de koper een bepaald percentage van de koopsom als waarborg eisen. Indien u een bedrag moet bijbetalen moet u dat voor passeren voldaan hebben. Het huis is niet aangebouwd aan andere huizen of gebouwen en in principe rondom omgeven door tuin.

Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief