Dit zijn de kosten voor de taxatie van een bestaande woning.
Courtage KostenBlijft de woning in de verkoop dan bent u volgens mij geen courtage verschuldigt. Wie heeft de verkoop ontbonden? U of de kopende partij. De makelaar vertelde mij dat ik nu wel courtage moet betalen over de overeengekomen prijs, ondanks het feit dat de verkoop niet door gaat. Ik zal het contract met de makelaar er eens op nalezen. Als een makelaar dit kan doen kan hij aan de lopende band met verkopen komen die op het laatste moment niet doorgaan en iedere keer weer courtage opstrijken.

Dus vooraf een overzicht van de te verwachten kosten op korte en langere termijn. Tijdens een onderhandeling doen partijen vaak over en weer biedingen. Met een deel van de courtage zou ik kunnen leven, of courtage over de boete of zo, maar niet over de hoofdkoopsom. Een eventueel aan de hypotheek gekoppelde verzekering. Ook zal ik als hij de woning nog een keer verkoopt, weer courtage moeten betalen. De makelaar laat het overkomen alsof hij alléén maar de bemiddeling tussen de verkoper en genoemde koper doet en dat na het mislukken zijn werk erop zit. Dit zijn de kosten voor de taxatie van een bestaande woning. Na onderhandelen wordt de woning aangekocht voor 166. Eventueel te betalen boeterente bij uw vorige hypotheek verstrekker.

Wanneer de verkoper een opdracht verstrekt tot bemiddeling die moet leiden tot de verkoop van zijn of haar woning, dan houdt dat in mijn optiek in dat die bemiddeling ook daadwerkelijk moet leiden tot de verkoop van betreffende woning. Wij kunnen u helpen bij de wensen van u op de weg naar dat ene huis op maat. Het maandelijks bedrag aan rente en eventueel de aflossing. Wanneer de deal op de ontbindende voorwaarden vastloopt is voor de makelaar misschien vervelend, doch dit is het risico van het vak. Ik heb even met mijn makelaar overlegd, hij zegt dat dat werkelijk heel onbeschoft zou zijn om dat te doen. Maar ik moet je bekennen dat ik me inderdaad heb zitten afvragen waar de facturen van bijvoorbeeld ook de notaris naartoe zullen gaan. Ik neem toch aan dat de kopende partij om ontbinding heeft gevraagd, anders dient u eerst kopers in gebreke te laten stellen. Dit bedrag is afhankelijk van de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde.

In het buitengebied gelegen aan de Opsterlandse Compagnonsvaart turfroute. Mocht na het afketsen van de koop de verkoper de opdracht intrekken, dan is het een ander verhaal. Hierin kunnen ook roerende goederen verwerkt zijn inboedel. Als u zelf de koopovereenkomst ontbint zonder de kopers in gebreke te stellen, dan is het nog maar de vraag of de boete clausule in werking treedt. De woning blijft in principe in de verkoop bij diezelfde makelaar, hoewel ik daar na vanmorgen toch anders tegenaan ga kijken. De verkopende makelaar bepaalt samen met de verkoper de verkoopprocedure.

Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief