Een effectenhypotheek is dan ook een risicovolle hypotheekvorm.
EffectenhypotheekDe effectenhypotheek is zeker voordelig, omdat u alleen rente hoeft te betalen en het aandelenkapitaal voor u de rest doet. Een woning huren of kopen? Een vraag die bijna iedere Nederlander zichzelf wel eens stelt. Indien u kiest voor de effectenhypotheek zal de bank waar u mee in zee gaat u natuurlijk met raad en daad terzijde staan. In slechte tijden moet u wel bestand zijn tegen extra druk. De effectenhypotheek biedt meer vrijheid en minder kosten, maar ook meer risico en minder fiscale aftrek. Afhankelijk van uw beleggingswijze en de looptijd van de hypotheek kunt zelf aangeven op basis van welk risicoprofiel u wilt beleggen. Een effectenhypotheek is dan ook een risicovolle hypotheekvorm. De effectenhypotheek bestaat uit een aantal losse delen.

Het is mogelijk bij een effectenhypotheek dat niet volledig kan worden afgelost aan het einde van de looptijd van hypotheek. Bij MoneYou regelt u zelf rechtstreeks uw hypotheek. Tijdens de gehele looptijd heeft u lage maandlasten. Dit noemen we de zogenaamde forfaitare rendementsheffing. De hypothecaire lening is een zogenaamde aflossingsvrije hypotheek. Je kunt de waarde als extra bestedingsruimte gebruiken door de overwaarde van je woning te cashen. Beleggingen gaan altijd gepaard met het risico dat het veronderstelde rendement niet wordt gehaald.

Bij aanvang van de hypotheek stort u een geleend kapitaal. Deze worden aangekocht en aan het eind van de looptijd verkocht tegen de dan actuele koers.

Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief