Een mondeling koopcontract is niet meer rechtsgeldig.
Bedenktijd Voorlopig KoopcontractEen mondeling koopcontract is niet meer rechtsgeldig. Zekerheid over de kwaliteit van de woonboot is belangrijk voor de koper. Voordeel is dat u zo gezamenlijk onafhankelijke juridische expertise heeft van de notaris, bij de soms lastige clausules van het koopcontract, wat beide partijen extra rust en vertrouwen geeft. Over het tarief van de makelaar kunt u onderhandelen. De akte is gebaseerd op de afspraken die in het koopcontract zijn gemaakt. De hypotheekakte is de akte die uw hypotheek bevestigt. Alleen een schriftelijk koopcontract is nu nog rechtsgeldig.

Voor het afsluiten van een hypotheek maakt u verschillende kosten. Op een perceel of object kunnen verplichtingen en rechten rusten. Wie zelf verkoopt bespaart vele duizenden euros courtage. Overdrachtsbelasting 6 procent van de verkoopprijs moet betaald worden bij verkoop van een huis. Als u de offerte accepteert moet u een aantal documenten inleveren. Fortis informeert u graag over de belangrijkste aandachtspunten. Ook wordt een waarde genoemd voor een situatie bij gedwongen verkoop binnen 6 maanden. Sinds enige jaren is het mogelijk om over notaristarieven te onderhandelen. Als een gebrek niet zichtbaar is onder normale omstandigheden, is het een verborgen gebrek.

Gelukkig hebben wij alle tijd tot 1 augustus om na te denken hoe wij ons huis in willen richten, welke kleuren tegen de muren, wat verbouwd moet worden en wat nog even kan wachten, wat voor vloer in de woonkamer, etc. Die maakt een transportakte en een hypotheekakte op. Het moment van oplevering is van groot belang bij een nieuwbouwwoning voor het controleren op gebreken. Om deze te bepalen wordt gebruik gemaakt van een herbouwwaarde meter. Mocht u uiteindelijk niet afnemen en u kunt geen beroep doen op de ontbindende voorwaarden, dan kan een verkoper de bankgarantie of waarborgsom opeisen.

Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief