Een nadeel van een levenhypotheek is dat je extra kosten betaalt.
LevenhypotheekEen levenhypotheek is interessant voor een doelgroep die beleggen te riskant vindt en sparen te terughoudend. De premielasten zijn laag in vergelijking met reguliere aflossing. Met de levenhypotheek profiteert u maximaal van het belastingvoordeel. Bij deze vorm lost u tijdens de looptijd niets af, maar spaart u door de levensverzekering het bedrag voor de aflossing bij elkaar. De goedkoopste levenhypotheek offerte met de laagste hypotheekrente. Maar ook van de winst of verlies van de verzekeraar. Een Zakelijk LevenHypotheek van Fortis is een hypothecaire lening, gecombineerd met een levensverzekering. Gedurende de looptijd van de levenhypotheek lost u niet af. Uitkeringen zullen dus gewoon progressief belast zijn schijventarief.

Een nadeel van een levenhypotheek is dat je extra kosten betaalt. Keuzemogelijkheid opbouw kapitaal in box 1 of box 3. Bij een levenhypotheek betaalt u gedurende de looptijd hypotheekrente en daarnaast een premie. Een woning huren of kopen? Een vraag die bijna iedere Nederlander zichzelf wel eens stelt. Bij een levenhypotheek weet je niet of je aan het eind van de looptijd genoeg geld hebt om je hypotheek te betalen. Deze hypotheekvorm is geschikt voor mensen met een hoge inkomens en die de gehele looptijd gebruik willen maken van een maximale renteaftrek. Je kunt de waarde als extra bestedingsruimte gebruiken door de overwaarde van je woning te cashen. Onafhankelijk vergelijken van een gegarandeerde direct ingaande lijfrente. Bij MoneYou regelt u zelf rechtstreeks uw hypotheek.

Naast de rente, betaalt u ook een premie voor een levensverzekering aan een verzekeraar. Tijdens de duur van de hypotheek bouwt u een kapitaal op uit de betaalde premies en de winstuitkeringen van de maatschappij. Dit is een combinatie van een hypothecaire schuld en een levensverzekering. Uw maandlasten bestaan uit rente en een premie voor de levensverzekering. Gedurende de looptijd lost u niets af en betaalt u slechts rente.

Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief