En of u er meteen aan vast zit als u voor het huis tekent.
Huis Kopen BodEn of u er meteen aan vast zit als u voor het huis tekent. Wanneer de aankoop in zicht komt, is het slim de woning te laten keuren. Het kan daarom lonen om, ondanks verhuisplannen, toch te blijven investeren in de woning. Verschillende makelaars bieden de mogelijkheid om deeldiensten af te nemen. Verkopers kunnen ook beroep doen op notarissen om hun eigendom te verkopen. Het is de bedoeling om de situatie van deze woningen, waarvan er in Vlaanderen tientallen duizenden zijn, definitief te regelen met de gemeentelijke ruimtelijke structuurplannen. Een makelaar kan je helpen bepalen wat voor huis je wilt hebben en wat financieel haalbaar voor je is.

Een woning huren of kopen? Een vraag die bijna iedere Nederlander zichzelf wel eens stelt. Als je betrapt wordt op moedwillig ontduiken van registratierechten kan je correctioneel gestraft worden. Als je binnen de afgesproken termijn niets doet verloopt de optie en is de eigenaar vrij om het goed aan iemand anders te verkopen. Het loont daarom zeker om bij aankoop na te gaan of een woning een beetje waardevast is. Ooit wordt het huis weer verkocht soms sneller dan voorzien, bijvoorbeeld bij een scheiding en dan is het op z'n zachtst gezegd prettig als het zijn waarde heeft behouden.

Een huis is in de eerste plaats bedoeld om nu prettig in te wonen. Ze voorziet ook in een aantal opschortende voorwaarden zoals het verkrijgen van de stedenbouwkundige vergunning of het verkrijgen van een lening max. Doe je vervolgens een hoger bod, dan maak je jezelf ongeloofwaardig. Bij MoneYou regelt u zelf rechtstreeks uw hypotheek. Om dit alles te voorkomen kan je, als je weet dat je een goede zaak hebt gedaan, in je aankoopakte laten verklaren dat de aankoopprijs lager is dan de venale waarde, en onmiddellijk hoger registratierecht betalen. Ofwel hebben koper en verkoper dezelfde notaris, ofwel hebben ze beiden een andere. Juist huizen die slechts een verfkwast en een nieuw behangetje vergen, liggen goed in de markt. Als de koper niet tot een minnelijke schikking komt met de fiscus, kan deze een uitgebreide tegenschatting laten uitvoeren en dit kan het registratierecht de hoogte insturen.

De fiscus heeft twee jaar om de betaalde registratierechten te betwisten. Jazeker, in principe kan iedereen aan de cursus deelnemen. Daarmee sta je later sterker, mocht de verkoper zich niet aan de gemaakte afspraken houden. Betaal ook geen voorschotten, en vraag rechtstreeks met de eigenaar te onderhandelen, eventueel in aanwezigheid van de makelaar. De bankkosten voor een kredietopening zonder de waarborg van een hypotheeklening zijn beperkt tot de door de bank aangerekende dossierkosten. Hierbij houden wij ook rekening met de gewenste hypotheekvorm. Je zal al wel eens gehoord hebben van klein en groot beschrijf.

Je kan eventueel wel tekenen onder de opschortende voorwaarde dat de makelaar binnen bijvoorbeeld 10 dagen een beslissing moet nemen. Je verspeelt zo je kansen, bovendien verlies je de sympathie van de koper. Postbank heeft een eigen makelaarsservice en een eigen TaxatieService, tegen zeer scherpe tarieven. Deze raadplegingen worden per uur verrekend en geven geen verdere verplichtingen. Ga naar de technische dienst van de gemeente waarin het goed gelegen is. De training wordt gehouden op 27 februari 2007 in Amersfoort De bijeenkomst start om 13 30 en duurt tot 17 00.

Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief