Ik betaal mijn makelaar courtage voor de verkoop van mijn woning.
Courtage NvmDe NVM-makelaar haalt voor zijn opdrachtgever het maximale uit de transactie. Zo kan geen makelaar meer vertellen over uw huis en de buurt dan uzelf. Ik betaal mijn makelaar courtage voor de verkoop van mijn woning. De makelaar zal uw schade schatten, maar hij kan ook voor u onderhandelen met de gemeente. Hun conclusies bevatten nogal wat kritiek op de NVM. Bij het verkopen van uw huis zijn er immers zaken die u prima zelf kunt. De opkomst van internetmakelaars is een doorn in het oog van veel klassieke NVM-makelaars, terwijl de jongere generatie leden daar juist nieuwe kansen ziet liggen. De NVM-makelaar vergroot door verplichte scholingen en aanvullende opleidingen zijn deskundigheid en kwaliteit. Ook individuele makelaars onderhandelen tegenwoordig met hun klanten over welk pakket dienstverlening ze willen en tegen welke prijs.

Ik heb voor een woning die te koop staat bij een makelaar de vraagprijs geboden. Bij een aankoopopdracht bedraagt het verschil zelfs 2. Hierdoor is de consument bij een verkoopopdracht van een huis van 500. Ieder geval is namelijk anders en veel hangt af van de omstandigheden. Test uw kennis! Zeven vragen over het nieuws van de afgelopen dagen. Een nieuwe bijdrage in de serie Alle Amerikaanse presidenten. Laatst heb ik een woning bezichtigd van een type waarnaar veel vraag naar is. Ik heb daarom de makelaar van de verkoper om een optie gevraagd. Binnenkort krijg ik te maken met de onteigening van een deel van mijn tuin.

Na aankoop van mijn woning constateerde ik een aantal gebreken. Op het basis tarief zijn geen kortingen van toepassing. De Barmhartige Samaritaan Herbert Hoover 1929-1933. Carnisselande deelplan Waterkant is nagenoeg voltooid. Iedere makelaar is vrij om met u over het tarief voor zijn diensten te onderhandelen. Nu krijg ik een rekening voor de intrekkingskosten. Volgens de jonge internetmakelaar is de tijd van vaste percentages voor bemiddeling allang voorbij.

Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief