Nvm belooft meer transparantie in woningaanbod
transparantie DEN HAAG - Makelaarsvereniging NVM belooft meer transparantie in het woningaanbod in Nederland. De marktleider zet de naleving van de mededingingswet nadrukkelijker op de agenda. Een soort voorlichtingscampagne moet de NVM-leden bewuster maken van de mededingingsregels.


,,Dit is een stap in de goede richting'', aldus de NMa dinsdag. De karteltoezichthouder besloot de naleving van de mededingingsregels door de NVM onder de loep te nemen na meerdere klachten over vermeend misbruik van de machtspositie van de makelaarsvereniging. Bij de NVM zijn grofweg drie kwart van alle makelaars in Nederland aangesloten.


Om de concurrentie onder de leden te bevorderen, gaat de NVM eind maart het land in met een voorlichtingscampagne. ,,We gaan afdelingsbijeenkomsten houden om te kijken wat we wellicht niet goed doen. Vragen als wat concurrentiegevoelig is, komen daarbij aan de orde'', aldus een woordvoerster van de NVM.


,,Dit is een winstpunt'', liet een woordvoerder van de Vereniging Eigen Huis (VEH) dinsdag weten. Deze belangenclub voor huizenbezitters had bij de NMa geklaagd over vermeende kartelvorming tussen de NVM-leden. ,,Het betekent dat de NVM zijn leven moet beteren, een andere koers moet varen. Maar we blijven ze scherp in de gaten houden'', aldus de zegsman.

Bron: Algemeen Dagblad 27 februari 2007


Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief