Rabo neemt website met huizen over
website Rotterdam. Rabobank neemt de koophuizenwebsite Zoekallehuizen.nl over. De grootste hypotheekverstrekker van Nederland wil de site gebruiken om makkelijker in contact te komen met mensen die een huis zoeken.


De verkoop is vanmorgen door Rabobank en oprichter Gijs den Hollander van Zoekallehuizen.nl, bekendgemaakt. Rabobank wordt voor 100 procent eigenaar van Zoekallehuizen.nl. Den Hollander blijft nog drie jaar directeur. De overnamesom is niet bekendgemaakt.


Den Hollander was al langere tijd op zoek naar een grote, strategische partner, zo zei hij vanmorgen in een toelichting op de verkoop. Zoekallehuizen.nl moet de grootste woningsite van Nederland worden en daarvoor heb je een partner nodig die voldoende middelen heeft om de zoekmachine te kunnen promoten, zowel via reclame in de media als via het kantorennetwerk.


Zoekallehuizen.nl kan via Rabobank meer klanten bereiken. De website van de bank trekt dagelijks 500.000 tot 600.000 bezoekers. Zoekallehuizen.nl heeft per dag enkele duizenden bezoekers.


De huizenzoekmachine sluit aan bij het aanbod van Rabobank: de bank is de grootste hypotheekverstrekker van Nederland en is met 2,6 miljoen internetbankierende klanten de grootste internetbank van Europa. Een woordvoerder liet vanmorgen weten dat de bank op alle belangrijke momenten in het leven van de klant, zoals pensioen en het kopen van een huis, aanwezig wil zijn en zo de klant wil vasthouden.


Zoekallehuizen.nl, dat ongeveer een jaar bestaat, heeft tot veel rumoer geleid. De zoekmachine verzamelt informatie over huizen op internet, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van het aanbod van de makelaarsvereniging NVM. De NVM protesteerde hiertegen omdat de vereniging haar huizen via de eigen website Funda te koop zet. In juli oordeelde het gerechtshof dat Zoekallehuizen.nl niet over de schreef is gegaan.


Rabobank heeft zich niet laten afschrikken door het juridisch gevecht rond de huizensite. Zoekallehuizen is in het gelijk gesteld door de rechter. Bovendien is de overname van de site ook in het voordeel van makelaars, omdat het bereik van de Rabosite groter is dan die van Zoekallehuizen.nl.

Bron: NRC Handelsblad 3 november 2006


Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief