Verkoop sms huis nog niet hervat
Verkoop HAAKSBERGEN - Makelaar Burbach kan de verkoop van het sms-huis in Haaksbergen nog niet hervatten. Het ministerie van Justitie - dat de sms-verkoop verbiedt - heeft meer tijd nodig om het protest te beoordelen van de Haaksbergse makelaar tegen het verbod.


P. Burbach gokte erop deze week al weer verder te kunnen met de verkoop. Zijn advocaat heeft nu het ministerie gevraagd uiterlijk eind deze week te antwoorden. Dit om meer schade te voorkomen.


Burbach verkoopt in Haaksbergen een twee-onder-een-kapper (taxatiewaarde 218.000 euro) tegen het laagste unieke bod. Dat wil zeggen: het bod mag maar n keer zijn binnengekomen. Het bieden gaat uitsluitend per sms, wat 1,50 euro kost. De sms-opbrengst is voor de makelaar de huiseigenaar krijgt van Burbach de taxatiewaarde.


Vlak voor de sluiting van de actie (20 december) verbood Justitie echter de verkoop, omdat deze sms-opzet een kansspel zou zijn. Daarmee zou de makelaar in strijd handelen met de wet. Burbach bestrijdt dat hij zegt vooraf goed onderzocht te hebben of de actie legaal was.


Na het verbod is de sms-verkoop daarom niet afgeblazen, maar tijdelijk stilgelegd. Volgens de makelaar is het nu echter wel van groot belang dat er snel duidelijkheid komt of hij toch nog verder kan. Het is voor ons kantoor en het imago niet goed als dit te lang blijft doorslepen. Maar daarnaast is er ook wel enige financile schade. In de laatste week was er een grote promotiecampagne aan de gang. Het sms-huis stond daardoor breed in de belangstelling. We konden nog op veel nieuwe biedingen rekenen. Nu ebt het momentum weg. Ik denk dat ons dat smsjes kan kosten.


Maar ook voor de huiseigenaren treedt inmiddels schade op. De mensen hebben het huis in Haaksbergen al verlaten en een nieuwe koopwoning betrokken. Zij waren er vanuit gegaan dat vorige maand het huis verkocht was. Dat gaat dus langer duren. Het is nooit een prettig om twee huizen in bezit te hebben. Maar stel dat we inderdaad definitief moeten stoppen, dan moet het huis de gewone verkoop in. Daar wil je dan ook zo snel mogelijk mee beginnen.


Burbach heeft veel reacties gekregen na het besluit van Justitie om de verkoop te stoppen. Er was veel begrip, maar ook wat boze reacties. Ik kan me dat voorstellen. Zeker als je op dit moment het laagste unieke bod in handen hebt. Maar dat bod blijft geldig, tenzij we moeten stoppen. Maar daar ga ik nog steeds niet van uit.


Volgens Burbach is er vooraf ook contact geweest met Justitie. Daarin is de wet op de kansspelen aan bod gekomen. Maar zijdelings.

Bron: Twentsche Courant Tubanita 8 januari 2007


Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief