Verkoop sms huis opgeschort
opgeschort HAAKSBERGEN - De verkoop van het sms-huis in Haaksbergen is stopgezet. Justitie gaat er nu toch vanuit dat er sprake is van een kansspel. Als dat juist is, is de verkoop op deze wijze verboden.


Het huis gaat naar de koper met met laagste unieke bod. Woensdag zou om 12.00 uur bekend worden voor welk bod het huis weg zou gaan en naar wie. Alle inschrijvingen blijven wel geldig en zijn door een toezichthoudende notaris in depot genomen.


De Haaksbergse makelaar Burbach zegt het standpunt van justitie aan te vechten: Wij bestrijden de mening van Justitie en zijn er vanaf de aanvang van overtuigd geweest dat het hier niet om een kansspel gaat maar dat HetSMSHuis niets anders is dan een nieuwe - innovatieve - reguliere verkoop per omgekeerde inschrijving. Wanneer de overheid echter het vervolg van de verkoop per sms- inschrijving onmogelijk maakt, is er sprake van een overmacht situatie. Om onze bieders te beschermen moeten we de actie helaas tijdelijk opschorten. Wij hebben dit project niet als eenmalige actie opgezet en zijn zeker van plan dit voort te zetten met meerdere interessante objecten.

Bron: Twentsche Courant Tubanita 19 december 2006


Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief