Mensen hebben het vaak over een voorlopig koopcontract.
Ontbindende Voorwaarden KoopcontractVerder kan bij het voorlopig koopcontract nog een aparte lijst worden opgenomen met daarop een overzicht van de roerende zaken die de koper overneemt van de verkoper. Deze overeenkomst moet door beide partijen worden ondertekend om de koop te bezegelen. Als de koper en verkoper het eens zijn geworden over de koop, dan worden de gemaakte afspraken schriftelijk vastgelegd in een voorlopig koopcontract. Nadat je de door de verkoper getekende koopovereenkomst in je bezit hebt, krijg je als consument 3 dagen 'bedenktijd'. Je hebt namelijk een verbintenis gesloten het koopcontract en die moet je nakomen. Bereken online de maximale hypotheek, de maandlasten van de voordeligste hypotheek. Als de verkoper jouw bod accepteert, dan wordt de koopovereenkomst het koopcontract opgesteld.

In de koopovereenkomst wordt opgenomen dat het koopcontract kosteloos ontbonden wordt. Het is dus aan te bevelen om uitsluitend schriftelijk te bieden. Op internet zijn genoeg modellen of voorbeelden te vinden van koopcontracten. Als je een koopovereenkomst hebt getekend en je krijgt daarna bijv. Nadat je het door de verkoper getekende koopcontract in je bezit hebt, krijg je als consument 3 dagen 'bedenktijd'. Het koop contract kan worden opgesteld door je makelaar of notaris, maar je kunt het ook zelf doen. Als je het koopcontract hebt getekend en je krijgt daarna bijv.

Zo kan er nooit verwarring ontstaan over de hoogte van het bod en de voorwaarden. De tarieven van de makelaar zijn een richtlijn, dus ga niet zonder meer akkoord met een door de makelaar genoemde prijs voor zijn dienstverlening. Mensen hebben het vaak over een voorlopig koopcontract. Bekijk al ons nieuws of blader door ons archief voor meer interessante artikelen. Dat u de financiering rond krijgt op basis van de koopsom, kosten en gepland meerwerk tegen gangbare voorwaarden. Een aantal verzekeraars biedt u ook garantie tegen onderverzekering.

Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief