Waarom de huizenprijzen gaan dalen, column op Beursbox.
HuizenprijzenDe huizenprijzen zullen in de laatste maanden van dit jaar en in 2007 flink stijgen. In een kwartaalbericht over de woningmarkt in Nederland stellen de analisten dat de kapitaalmarktrente zich gunstig blijft ontwikkelen. De huizenprijzen gaan dit jaar en in 2007 flink omhoog, met gemiddeld respectievelijk 4,5 en 3,25 procent. Polley schreef Dak ik er uberhaupt helemaal naar gekeken heb. De huizenprijzen gaan dit jaar en in 2007 flink omhoog, met gemiddeld respectievelijk 4,5 en 3,25.

De huizenprijzen stegen het meest in Flevoland en het minst in Zuid-Holland. Huizen zijn de laatste jaren snel duurder geworden. Waarom de huizenprijzen gaan dalen, column op Beursbox. Laagste rente? Vergelijk kredietaanbieders op BeursXL. Beleggen met een hefboom van 10? of zelfs 20? het is mogelijk met CFDs. Hilversum, dat met een stijging van 146 procent maar iets boven het landelijk gemiddelde zit, gaat desondanks aan kop als duurste regio.

Niet eens jaartallen, dus het kan ook gewoon een rollercoaster tycoon zijn. De verkoper is vaak al lang blij dat er belangstelling is voor huis. In Zuid-Holland was de toename het kleinst, terwijl de koopsom in Flevoland het meeste steeg. Daarnaast beschikt het kadaster ook over bijzondere fotocollecties. Voor een woning moet gemiddeld ruim 330 duizend euro worden neergeteld. Een analyse naar woningtypen laat eveneens opmerkelijke verschillen zien. Brabant, Noord Holland en Utrecht zijn de duurste provincies. Tijd om te kopen? Of stort de markt in? Makelaars voorspellen een hausse als in de jaren negentig.

Op jaarbasis daalde het aantal verkopen met 4,41 procent. In het zuidwesten van Friesland gingen de prijzen ruim drie keer over de kop. De grootste stijging deed zich voor bij appartementen en hoekwoningen. Met bijna 7 procent zijn de huizen in Flevoland in maart van dit jaar het meest in prijs gestegen van alle provincies. De gemiddelde koopsom van woningen is in maart verder gestegen. Ook werd berekend hoeveel de woningtypes in waarde zijn gestegen. Puiker schreef Het uitzicht op het laatst is dan wel weer vet.

Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief