Zowel u, als de verkopende partij moeten de transportakte tekenen.




Tekenen Voorlopig KoopcontractMocht u om welke redenen dan ook, na ondertekening van de voorlopige koopovereenkomst af willen zien van de koop, dan bent u uw aanbetaling kwijt. Ook al is de verkopende makelaar niet aansprakelijk, je wil toch zeker weten dat de koop ook doorgaat. Dit overleg geschiedt als voorbereiding van het opstellen van de voorlopige koopovereenkomst compromesso. Als hierover duidelijkheid is gaan wij met u overleggen welke andere ontbindende voorwaarden voor u van belang zijn. Zowel u, als de verkopende partij moeten de transportakte tekenen. Maaaar het is niet anders , dus gewoon weer wachten op een andere potetiele koper. Bij de voorlopige koopakte wordt ook het afgesproken deel van de courtage aan huis-in-italie betaald. Uit uw verhaal is op te maken dat u na het tekenen van de koopovereenkomst er van uit bent gegaan dat de wonig ook daadwerkelijk verkocht is. In ons vorige berichtje schreven we hoeveel "beren op de weg"je kunt tegenkomen als je in Frankrijk een huis koopt.

Door deze verbouwing zullen de servicekosten flink worden verhoogd. Er zijn heel veel makelaars in Tenerife, waarvan een aantal met een goede reputatie die reeds jaren zaken doen op het eiland. Dat u de financiering rond krijgt op basis van de koopsom, kosten en gepland meerwerk tegen gangbare voorwaarden. Als de eigenaar van de verkoop af wil, dan moet hij u het aanbetaalde bedrag dubbel betalen. De keuken zit er dus kant en klaar in als het apartement wordt opgeleverd. Ik hoorde net dat ze in november gaan beginnen met bouwen, dus als we terugkomen uit Egypte moeten ze aan het werk zijn. Het eerste begin voor het gastenboek is al wel gemaakt, maar het moet nog verder afgemaakt worden voordat dit online kan komen. Dit wil echter niet zeggen dat de vraagprijs voor deze huizen overal gelijk is.

Vanmorgen zijn we naar de bank geweest om de offerte door te nemen. De handtekeningen van zowel u als de verkopende partij. De notaris zorgt ook voor de financiŽle afwikkeling. Het weggetje is doodlopend naar een ander huis na de bocht. Voordeel is dat zij alles regelen met de installateur en het bouwbedrijf. Dus er zijn nog heel wat "beren "op de weg,maar we hopen er natuurlijk het beste van en wachten af. Omdat hier vaak hoge bedragen mee gemoeid zijn komt dit niet vaak voor. Hiervoor stuurt hij u een nota van afrekening waarop de gehele aankoop en hypotheek zijn gespecificeerd. Dus als je toch langssurft zouden we het leuk vinden als je er een berichtje in kladdert voor ons.

Voor de ligging en het ch‚teau zelf zouden we zo kiezen,maar niet voordat de zaken helder zijn. Dat daar kosten aan verbonden zijn vind ik ook niet raar. De makelaar is niet verantwoordelijk voor het feit dat de kopende partij niet aan zijn verplichtingen kan voldoen. De vorige berichtjes heb ik overgenomen uit mijn andere weblog dat op www. Pas daarna kunnen de echte bouwvergunningen en plannen worden ingediend. We denken dat deze keuken straks pronkt in ons nieuwe huisje. We krijgen van de makelaar nog een kadastrale tekening opgestuurd met daarop welke gronden nog aan te kopen zijn,afwachten dus.

In het geval van een bankgarantie krijgt u een schuld aan de geldverstrekker die u dient te voldoen. De overbrugging moet direct worden afgelost nadat de notaris uw huidige woning heeft overgedragen. Alles is geregeld! U heeft de sleutels van uw nieuwe huis in handen. Succes en volgende keer een beetje meer achterdocht tonen en zeker verkopende makelaaars niet op hun blauwe ogen vertrouwen want die zijn heel erg handig om heel erg weinig te vertellen. Nu hebben wij het huis gekocht op basis van de gegeven servicekosten en met het idee dat er geen lopende zaken waren omtrent verbeteringen aan het huis. We hebben geteld hoeveel huizen we nu al gezien hebben,de teller staat nu op 37. We hadden ons al voorgenomen om niet direct een bod uit te brengen en na enig uitleg hebben we dat ook niet gedaan.

Over het tarief van de makelaar kunt u onderhandelen. Maar het geheel staat al geruime tijd te koop,en dat de eigenaar de grond erbij wilt verkopen is een teken dat hij ervan af wil. Nu worden wij opgescheept met hogere servicekosten. Als u te weinig verstand van zaken heeft, kunt u een bouwkundige meenemen. Deze informatie is uitsluitend bedoeld als richtlijn en men kan er geen rechten aan ontlenen.

Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief