Huizensite jaap nl zet aanval in
Huizensite AMSTERDAM - De strijd om de huizenzoekende consument neemt snel toe. Website Funda van de NVM-makelaars krijgt concurrentie van twee woningwebsites.


Maandag opende Funda-concurrent Jaap.nl een huizenzoeksite, die gefinancierd wordt door een aantal partijen die ook achter website Makelaarsland.nl zitten.


Verder werken de Rabobank en investeerder Talpa van John de Mol aan een multimediadienst die zich op wonen richt.


Volgens Jaap-oprichter Bob Kuijs is de website 'een superzoekmachine', die negentig procent van de woningmarkt in beeld brengt. Funda van de Nederlandse Vereniging van Makelaars dekt volgens hem slechts zeventig procent van de huizenmarkt. Dat komt doordat Funda voornamelijk het woningaanbod van de NVM op zijn site zet.


Kuijs en medeoprichter Tim Scholte hebben hun site jaren voorbereid. Zij hebben een zoekrobot ontworpen die alle woningsites op internet afspeurt . 'De spionage-software' van Jaap.nl kopieert ook de foto's van de aangeboden woningen, iets wat waarschijnlijk niet is toegestaan. De foto's zijn eigendom van de NVM-makelaars.


Het is de vraag of Funda naar de rechter zal stappen. De website werd onlangs door toezichthouder NMA beschuldigd van 'concurrentiebeperkend optreden'. Funda beloofde toen concurrenten niet meer te hinderen.


De komst van Jaap.nl is mede de oorzaak van een bestuurlijke crisis bij Funda. Eigenaar NVM ontsloeg eind vorige maand de directie van Funda, vanwege een meningsverschil over de strategie tegen concurrenten.

Bron: Het Parool 6 maart 2007


Makelaars in het nieuws


Concurrentie funda groeit.

Friezen betalen fors minder voor huis.

Ruzie in bestuur huizensite funda.

Actie hetsmshuis tijdelijk stilgelegd.

Meer in ons archief